Inspiratie

Standard

Daar zit ik dan, op de vroege morgen, werkend aan mijn website, schrijfcursus, blog. Ik heb zin om een blog te schrijven, maar… waarover? Het lijkt alsof de inspiratie ontbreekt.

Inspiratie, wat is dat eigenlijk?

Ik pak de ‘Van Dale‘ er bij. Inspiratie volgens hen is; bezieling. Tja, daar schiet ik niet veel mee op, er is geen klik. Misschien is inspiratie en ook bezieling wel abstract.

Inspiratie is inderdaad niet een tastbaar iets. Je kunt niet gaan zitten en denken ‘laat ik de inspiratie er eens bij pakken’. Waarschijnlijk gebeurt dan juist het tegendeel.

Voor mij is inspiratie in de kleine dingen van alledag de motivatie en vooral het plezier zien erover te schrijven. De inwendige kriebel om alle dagelijkse verplichtingen even opzij te schuiven en te gaan zitten schrijven. Of, als het echt niet anders kan, de inspiratiebron te onthouden, om er later over te kunnen schrijven.

Inspiratie is plezier!

Inspiratie is ook goed observeren, meer bewustzijn, de dagelijkse dingen niet als vanzelfsprekend beschouwen. Ooit schreef ik op Facebook een stukje over een stroomstoring, op het kleine laantje waar ik aan woon. Het leverde me het ‘commentaar’ op dat ik zoveel meemaak. Nee, ik maak niet veel meer mee dan de gemiddelde mens, denk ik. Alleen, ik vind er de inspiratie in, om erover te schrijven.

Als een verbaasde en nieuwsgierige toeschouwer door het leven wandelen, dát is inspiratie!

Vanochtend is dat ene woord ‘inspiratie’ de inspiratie om te schrijven. Merken dat de woorden uit de pen rollen; blij zijn, kriebels, schrijfkriebels. Ik vind het heerlijk.

Waar wordt jij door geïnspireerd? Schrijf het me! Zodat we met z’n allen meer inspiratie uit het alledaagse leven halen en in het leven van alledag vinden.

a

 

Advertisements

2 thoughts on “Inspiratie

  1. Ik word zelf geïnspireerd door anekdotes, verhalen, gebeurtenissen, opvallende denkwijzen en de dialoog met mensen. De probleempjes, gevoelens die iedereen heeft. Fijne blog! – Kimbley

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s