Geloven in de mensheid

Standard

Afgelopen maandag overleed Wubbo Ockels. Hij liet een open brief na, waarin hij de mensheid oproept ‘een ander pad te kiezen’.

‘Het is genoeg, we zijn te ver gegaan!!! De industriële revolutie heeft ons in een ongewenste situatie gebracht. We zijn door de natuur geraasd, we vernietigen onze levensbronnen. We moeten stoppen, we moeten veranderen. We moeten een ander pad kiezen, we moeten onze levens veranderen en de manier waarop we zaken doen (…)

Laten we ‘het menselijke tijdperk’ begroeten (…)

Geloven in de mensheid is een andere manier van denken. Een bewustzijn van waar we zijn en wat de aarde voor ons betekent (…)

Het zijn mooie, wijze woorden. Het is een laatste wil. Wat zou het mooi zijn, als die laatste wil waarheid wordt. Niet zozeer omdat het de laatste wil is van een bekend persoon, maar juist omdat we dat andere pad móeten kiezen. Juist omdat we maar voortrazen in een maatschappij waarin geld, materialisme en macht de belangrijkste items zijn, waardoor we met z’n allen veel meer kapotmaken dan ons en de generaties na ons lief is.

Het zijn geen loze woorden. Of denk je, als je het leest, dat geldt voor een ander, maar niet voor mijzelf? Dan komen we niet verder. Dan verandert er niets, met alle gevolgen van dien.

Gelukkig heb je vandaag de kans (gehad) de eerste stap te zetten naar geloven in de mensheid. Juist vandaag, speciaal vandaag. We mogen onze stem uitbrengen voor een nieuw Europees Parlement.

Dus, als je in het stemhokje staat, denk dan nog even aan die laatste woorden van Wubbo Ockels. Wees je bewust van waar we zijn en wat de aarde voor ons betekent. Wees je bewust van de mensheid.

Volg je hart! Maar neem ook verantwoordelijkheid voor jouw leven en dat van je medemensen. Pas dan kunnen we toegroeien naar een gezamenlijke mensheid.

Samen zijn we sterker! Samen kan het beter worden!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s