Meer met minder

Standard

Wat is dit nu? Wordt dit een blog over energiebesparende maatregelen van de instantie die de slogan ‘Meer met minder’ hanteert? Nee, dat niet. Alhoewel die instantie goed werk verricht en het bekijken op Internet zeker waard is.

Vandaag schrijf ik een blog over ‘Meer met minder’, wat voor mij en mijn partner persoonlijk geldt. Betrekking hebbend op geld, betrekking hebbend op vrijwilligerswerk.

We komen rond van een uitkering. We hebben niet bijzonder veel te besteden. Toch weten we nog te sparen. Toch voelen we ons rijk. Onze leefstijl is sober. En als we dan incidenteel eens iets extra’s kunnen kopen, waarderen we dat extra. Genieten we er oprecht van.

Sinds afgelopen week zijn we iets nieuws begonnen. We gaan mensen helpen met klusjes in en om het huis. Mensen die het ook niet zo breed hebben. Vrijwilligerswerk, voor een beperkt aantal uren per week.

De bedoeling, zelfs voorwaarde, is, dat we er niets aan verdienen. Alleen de onkosten van ons kleine Fiatje moeten gedekt zijn en verder mogen mensen zelf bepalen of ze een gift doen voor een goed doel.

Zo hadden wij afgelopen maandag onze eerste klus, inclusief onze eerste kilometervergoeding en gift. Met recht ‘Meer met minder’. We houden er niets aan over, financieel gezien. Maar wat voelde het rijk en voldaan! Mensen helpen. Ook onszelf helpen met een zinvolle dagbesteding.

We bereiken meer met minder. Minder stress. Meer plezier en voldoening.

Wie geïnteresseerd is in ons concept en onze bezigheden wil volgen, kan dat doen op de Facebookpagina ‘Klussen Tall for small’.

Graag tot ziens!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s