Eenvoudig

Standard

Ons afgelopen weekend was heerlijk. Het begon al op vrijdag. Dat is het voordeel als je een eigen bedrijfje hebt; je kunt de vrije dagen zelf inplannen. Vrijdags deden we de boodschapjes. Aan de hand van het door mij gemaakte menu- en boodschappenlijstje wandelden we rustig door de supermarkt en waren we blij dat we bij de kassa weer zo weinig hoefden te betalen, terwijl we ons wel rijk voelden met alle artikelen die we in ons karretje hadden liggen. De tip voor eenvoudig, voordelig winkelen is dat lijstje maken. Maar ook de rust en tijd nemen om bewust boodschappen te doen. Je focussen op die activiteit, en niet tegelijkertijd op allerlei manieren multitasken.

We kochten wat heideplantjes, voor in de zinken teil op ons terras. Heerlijk om lekker met de handen in de aarde te wroeten. Genieten van het prachtige plantenhoekje. Sober, maar juist daardoor mooi.

Met zaterdag de verjaardag van een lieve vriendin in het vooruitzicht, brachten we ook een bezoekje aan het nog niet zolang geopende tweedehandswinkeltje in ons dorp. Wat verrassend leuk! We scoorden een cadeautje, waarvan ik bijna zeker wist dat vriendin het heel leuk zou vinden.

Helemaal gelukkig en tevreden waren we vrijdag al.

Zaterdags tuften we rustig in ons Fiatje naar hoog in het Noorden. Een beetje vakantiegevoel, zo op pad, behoorlijk eind rijden.

Het cadeau viel inderdaad in de smaak. We hadden met z’n viertjes en ook de vier honden een heerlijke dag. Speciaal voor de verjaardag van vriendin, scheen de zon uitbundig en bloeide haar passiebloem voor het eerst. We zaten op het terras. Genoten van koffie, lekkere lunch, mooie gesprekken. Niks geen overdreven gedoe. Gewoon eenvoudig, maar daardoor des te meer gewaardeerd.

Aan het eind van de dag wees de Tomtom ons de mooiste route via kleine wegen terug naar huis. Het laantje oprijdend, onze kleurrijke boot in zicht, zat onze kat ons op te wachten. Thuis!

De soep met lekkere warme broodjes uit de oven, waren een traktatie. We gingen vroeg naar bed. Nog een beetje kletsen en dan gewoon lekker slapen. We zeiden tegen elkaar; “Wat hebben we het toch goed”.

Van de noodzaak om zuinig te leven, hebben we er een leefstijl van gemaakt. We zouden niet anders meer willen. Juist als je zo eenvoudig leeft, waardeer je de extra kleine toegiften zoveel te meer. Dat is eenvoudig, maar puur genot.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s