Dierenlantijntje; Ons voddenbaaltje deel 2

Standard

Alweer een poosje geleden, schreef ik een blog over het voddenbaaltje; de kat van (schoon)moeder, die er zo slecht aan toe was, dat wij – met de ziekte van ons moeder – de zorg voor hem op ons namen.

Inmiddels is het voddenbaaltje al aardig aan het herstellen, hij wordt een prachtige zwart-witte kater. Dankzij goed voer, veel aandacht en zorg hebben we het diertje de afgelopen tijd zien veranderen van een sloom dier naar een jonge, speelse, ontzettend lieve kat.

Zoals ik in de eerdere blog over hem schreef, was het natuurlijk wennen met onze andere huisdieren. Maar ook daarin zit een fantastische vooruitgang. Ons kleine poesje, Frommel, heeft ontdekt dat Rebbel – zoals we het voddenbaaltje noemen – best een leuk beest is, waarmee je kan ravotten. Dat heeft Rebbel haar zelf geleerd. Telkens als ons kleine meisje angstig blies of gromde, dook Rebbel op zijn rug, om te laten merken dat hij het echt niet kwaad bedoelde. Prachtige dierentaal, waar je je als mens helemaal niet mee moet bemoeien! Nu rennen ze achter elkaar aan, door de kamer, of duiken bovenop elkaar.

Ook met seniorkat Spetter en de twee honden verloopt de verstandhouding heel harmonieus.

Toen het moment dan ook kwam, dat manlief Erik aan mij vroeg of de kat van zijn moeder misschien mocht blijven, kon ik naar hartenlust ‘Ja’ zeggen. En zo hebben we er een gezinslid bijgekregen. Waar we veel van houden en waar we ook intens van genieten.

Natuurlijk hoopten we heel stiekem dat Erik’s moeder nog eens hier zou komen logeren en dat dan haar vorige huisdiertje gezellig bij haar zou kruipen. Maar helaas is die verwachting niet uitgekomen. Rebbel is de prachtige, levende herinnering aan mamma geworden. Dat schept een speciale band.

Zelf is hij zich daar niet van bewust. Hij heeft gewoon een nieuw thuis gekregen, met nieuwe baasjes en nieuwe vriendjes.’s Avonds kruipt hij spinnend tussen ons in op bed.

Het zit wel snor!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s