Eva

Standard

Afgelopen weekend had manlief Erik dienst op de dierenambulance waar hij als vrijwilliger werkt.

Mensen hadden een kat gevonden langs de kant van de weg, die hen opgevallen was, omdat het diertje er de dag ervoor ook al had gelegen.

Er was van alles mis met Eva, zoals de collega van Erik haar doopte. Eva had een gebroken voorpoot, een bekkenbreuk. Ze was uitgehongerd en uitgedroogd.

Nu zijn wij ook pleeggezin voor kittens en zieke katten, dus Eva kwam bij ons, omdat ze veel aandacht en zorg nodig had.

Een mooi, lief lapjeskatje.

Ze lag de eerste dag en nacht veel te slapen. En als ze wakker was en ik haar eten en drinken gaf, spinde ze en keek ze met heel tevreden oogjes naar me omhoog.

Ze had ook een wond op haar achterpoot en die begon een beetje te ontsteken. Vandaar dat ze vandaag weer met de dierenambulance meeging, zodat ze gezien kon worden door de dierenarts van het asiel.

Erik had weer dienst, dus hij heeft Eva meegenomen en voor haar gezorgd.

Helaas, Eva komt niet meer terug!

Het bleek dat de wond op haar poot een open botbreuk was. Het bleek dat haar voorpoot niet gebroken, maar verbrijzeld was. Er was té veel schade om het diertje nog een leventje met kwaliteit te bieden. Ze hebben haar in laten slapen.

Hoe kort ze ook bij ons was, het bericht van haar dood raakt me toch.

De bench is opeens een hele lege plek. Gelaten ruim ik alle dekjes, blikjes speciaal voer en pijnmedicatie op. Voor de volgende patiënt.

Schrale troost is dat ze een beter afscheid van het leven gekregen heeft, dan dat ze langs de kant van de weg, in kou en regen, langzaam was doodgegaan.

Ze heeft nog even mogen genieten van lekker voer, een veilige, warme plek en handen die haar liefdevol aaiden. Ze was dankbaar!

Zo kan het dus ook gaan, als je pleeggezin bent voor zieke dieren. Het is de eerste keer dat wij dat meemaken. Het laat ons niet koud.

Gelukkig maar! Als het me niets zou doen, zou ik ook niet de aandacht en zorg kunnen bieden aan een dier in nood. Elk diertje is uniek.

Eva was even in ons leven. En wij in het hare. De herinnering aan haar blijft.

Rust zacht, lief poezendier!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s