Neem de tijd Deel 2

Standard

De laatste blog die ik schreef – begin deze maand – ging over het nemen van tijd. Je aandacht richten op één activiteit. Met als onderliggend besef, dat alles wat je wilt doen, de moeite waard is om tijd voor te nemen. En dáár weer onder; de bewustwording dat tijd nemen voor die activiteit tijd creëert, omdat het innerlijke rust schenkt en het concentratievermogen traint.

Vervolgens bleef het stil op mijn blogpagina.

Steeds weer was ik van plan een nieuwe blog te schrijven, nog ingaande op het ‘stappenplan naar een simpeler leven’, geïnspireerd door een artikel in de Happinez.

Op de één of andere manier leek me de tijd voor het schrijven van een blog te ontbreken. Ik was inderdaad druk met allerlei andere activiteiten. Verven, van de lambrisering die Erik aan het timmeren is. Of enthousiast breien; de eerste trui voor Erik. En dat zijn toch wel hele grote lappen!

Maar misschien had ik toch wel tijd kunnen vrijmaken, voor het schrijven van blogs, als ik écht gewild had. Misschien moest het gewoon even zó zijn. Veel tijd besteden aan allerlei ditjes en datjes in huiselijke kring. En het schrijven van blogs even op een laag pitje.

Toch; het schrijven zit me in mijn bloed. Ergens bekroop me het gevoel dat ik iets miste.

Vanochtend ben ik er opeens weer! Schuif ik al die andere activiteiten even opzij. En schrijf ik weer een blog. Omdat het zo mooi is om te doen. Om het contact te voelen, met mijn lezersgroep.

Het is weer het oppakken van een prettige gewoonte. Er de tijd voor nemen! Omdat het de moeite waard is om te doen. Het geeft me een prachtig gevoel. Een beetje het gevoel van thuiskomen, na een lange reis.

Wordt vervolgd!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s